Juventus FC 1983 Away Retro Football Shirt

€79,95
Inclusief btw. Verzendkosten worden berekend bij de checkout.

Winnaar van Serie A-titels in zowel 1981 als 1982 en hofleverancier van het Italiaanse nationale team dat de Wereldbeker won in de zomer van 1982, begon het Juventus van Giovanni Trapattoni het seizoen 1982-83 als sterke favoriet voor elke competitie waar ze aan deelnamen.

Het bleek echter een seizoen van kleine missers te worden: de kans op een eerste Europese bekersucces werd pijnlijk verspeeld met een nederlaag in de finale tegen Hamburg, nadat de Serie A-kroon was overgedragen aan Roma. Enige verlichting kwam met de overwinning in de Coppa Italia dankzij een comeback in de return tegen Verona. Een achterstand van twee doelpunten uit de eerste wedstrijd werd thuis omgekeerd met een 3-0 overwinning na verlenging, waarbij Michel Platini het winnende doelpunt scoorde in de allerlaatste minuut.

Kleur: Blauw